Jutalomtábor a horvát tengerparton

Jutalomtábor a horvát tengerparton

A 2018-2019-es tanév elején nem gondoltuk, hogy a Székelykapuk-Zöldkapuk verseny által feledhetetlen élményben lesz részünk. Pedig így történt!
A Betlehemes szekcióra jelentkeztünk kilenc diákkal, akikkel arra vállalkoztunk, hogy karácsony tájékán minél több helyen előadjuk betlehemes játékunkat, kaput nyitva ezzel az emberek szívében a befogadásra, keresztyén és magyar kultúrára, értékeinkre. Az így megteremtett alkalmak dokumentálása, rendszerezése, népszerűsítése után beküldtük naplónkat az Európai Magyar Fiatalok szövetségének, ahol elbírálásra került a többi országból érkező naplókkal együtt. Nagyon megörültünk, amikor megtudtuk, hogy Arany csapat díjjal tüntettek ki minket, amelynek nyereménye egy tengerparti táborozás volt. Az élménybeszámoló a tábor egyik résztvevőjének, Riskó Hannának tollából származik: Július 17-én indultunk el a 2019-es Székelykapuk-Zöldkapuk adriai jutalomtábor helyszínére, Baska – Vodara, Horvátországba. Ezt a helyet az Osztrák-Magyar Monarchia idején Dalmácia "koronaékszerének" tekintették. Délelőtt 11-kor indultunk el Temesvárról és másnap reggel Baska-Vodan voltunk. Az egy hetes táborozás alatt naponta új tájakra utaztunk, új partszakaszokon fürödtünk és szebbnél-szebb helyeket látogattunk meg. Makarskán élvezhettük az édenkertnek nevezett strandot és a hajókirándulást Brac szigetére, Omison homokos partban volt részünk és motorcsónakázásban, Splitben óceánjárót és csodálatos óvárost láthattunk, Mostarban betekintést kaptunk a történelembe és magas hídugrókat láthattunk és nem utolsó sorban meglátogattuk Medugorjet, ahol az Ég a Földdel összeér.
Minden este tábortűz volt a szálláson, ami azért volt érdekes, mert nem volt tűz, mégis tábortűznek nevezték és itt találkozhatott minden táborozó gyerek. A csapat ötödikes tagjai: Mag Tímea, Kovács Roland, Kabai Flórián, Makkai Eszter, Szentmiklósi Anna, Illés Sándor, Juhász Róbert, Szőke Patrik, Riskó Hanna, valamint Juhász Antónia hatodik osztályos tanuló, két kísérőtanárunkkal együtt, Fazakas Enikő és Miklós Renáta tanárnénikkel, fájó szívvel búcsúztunk el a tenger vizétől, de még ennél is nehezebben búcsúztunk el az ott szerzett barátoktól.
Abban biztosak vagyunk, hogy Józsi bácsi fagyizói, Imre bácsi vacsorái, az út viszontagságai, a tenger kékségének emléke örökre kísérni fog bennünket. Kívánjuk, hogy sok csapat élje át ezt a csodálatos élményt!
Köszönjük szépen a szervezőknek a lehetőséget!


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator