A zene világa

A zene világa

A középső csoportos óvodások a Zene világa című tematikus héten ismerkedtek a régi és új hangszerekkel: dob, cintányér, citera, kerepelő, körtemuzsika, furulya, hegedű, szájharmónika, trombita, xilofon, kasztanyetta, hangcsengő, gitár, triangulum. Célunk a hangszerekkel kísért gyermekdal megtanulása és előadása, a nyelvi fejlesztés a gyermekdalok által, a magyar népzene megismertetése és megszerettetése volt.
A zenehét folyamán a gyerekek megszólaltatták a különböző hangszereket, csoportosították őket különböző szempontok szerint: megszólaltatási forma (fúvós, pengetős, verős), az előállított anyag szerint (fa, réz), méret szerint (kicsi, középső, nagy). Beszélgettek a népi hangszer eredetéről, a választott hangszert festették, színezték, ragasztották. A zenehéten a hangszerek sora gyarapodott, mert a szülők is hozzájárultak a kiállítás készítéséhez.
A középső csoportosok citerakísérettel a De jó a dió, Kiszáradt a diófa című gyermekdalokat adták elő. A muzsika hangja című film Do, re, mi ismert dalbetétét hangcsengőkkel énekelték el.
Molnár Kármen és Szabó Angéla óvodapedagógusok


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator