Humor az irodalomban

Humor az irodalomban

Harmadik alkalommal látogatta meg Marosán Csaba kolozsvári színművész a Bartókos diákokat. Az eseményre november 4-én került sor a Bolyai Szakkollégium konferenciatermében.
Arany János és Dsida Jenőről szóló műsorai után ezúttal Humor az irodalomban című előadását tekinthettük meg. A Kétszer tartotta meg, így minden líceumos diák részt vehetett rajta.
Az előadás alatt több szempontból közelítettünk a magyar kultúrához! Egyéni humoros felvezetése által jutottunk a legismertebb költőink szókincséhez, hétköznapi szokásaihoz. Továbbá megtudtuk,hogy minden valamire való, tudósnak, sztárnak valami közvetett vagy közvetlen köze van a magyarsághoz. Amerikai tapasztalatairól is mesélt, Gábor Zsazsa “hollivuuuuudi” csillagától, az amerikai -magyar Cindarelláig (ami nekünk, kisebbségi magyaroknak nyelvileg akár ismerős helyzet lehetett). Továbbá szó volt a magyar feltalálókról, a magyar öntudatról, Romhányi verseiről, de még az olvasásáról is.
Marosán Csabának sikerült humorral feldolgozni és tálalni az olyan témákat, amelyekhez napjainkban melankóliával, pesszimizmussal szoktunk közelíteni, mindezt oly módon, hogy gondolatainak mélysége mégis megmaradt és eljutott a nézőkhöz.
Molnos Ildikó (szervező)


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator