14. Kérdés: Mi a CoderDojo program?

14. Kérdés: Mi a CoderDojo program?

Válasz: A CoderDojo egy remek alternatív tehetséggondozó program, mely épít az egymástól való tanulásra, tanulási hálózatokat hoz létre és tekintettel van a saját tanulási ritmusra.
A program három éve indult el a Bartókban, néhány lelkes és tehetséges volt diákunk jóvoltából. Az ingyenes programra általában kéthetente szombatonként 10 és 12,30 óra között kerül sor. A CoderDojo lehetőséget ad kicsiknek és nagyoknak (azaz a Ninjáknak) arra, hogy programozást tanuljanak egy másfajta, kötetlenebb iskolai környezetben, önkéntes szakmabeliektől (azaz a Mentoroktól). Legalább harmadikos kell legyen az a diák, aki Ninja szeretne lenni, és rendelkeznie kell alapvető számítógép-kezelési készségekkel.
A kisebb Ninják Imagine Logo-t és Scratch-et tanulhatnak, míg a nagyobbak a Python nyelv segítségével kerülnek át az igazi programozás világába. A Mentorok a nagy Ninjákat a C nyelv rejtelmeibe vezetik be, valamint az algoritmikai ismereteiket bővítik Pascal, C, Java vagy Python használatával. De lehet web applikáció fejlesztést tanulni (HTML-t, CSS-t és JavaScript-et), web technológiákba is betekintést nyerhetnek a beiratkozók, de lehet a 3D-s nyomtatásról is gyakorlati készségeket szerezni.
Programkoordinátorok: Csesztanovits Judith, Kiss Árpád, Harkay Gabriella és Valkai Előd


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator