25. Kérdés: Mit jelent az iskolai napközis program?

25. Kérdés: Mit jelent az iskolai napközis program?

Válasz: Iskolánk napközis programmal segíti a tanítás-tanulás folyamatát az elemi és a gimnáziumi osztályokban több mint egy évtizede.
Az elemi tagozaton a hagyományos oktatási rendszerben működő osztályok részére szintenként egy-egy napközis csoportban zajlik a délutáni foglalkozás szakképzett pedagógusok irányításával. Az ebéd és az aktív pihenés után a gyerekek elvégzik a házi feladataikat, kiegészítő feladatokat végeznek, egyéni fejlesztésben részesülnek, majd a napi feladatok elvégzése után fejlesztő és közösségi, valamint szabadtéri játékokat játszanak. A napközi programja keretet ad a gyerekeknek részt venni az iskola tehetséggondozó tevékenységein: zeneoktatás, néptánc, rajzkör, öko-suli, valamint anyanyelvi fejlesztő programokon. Az osztály tanítójával közösen kigondolt komplex program rugalmas, a gyerekek életkori és egyéni igényeit veszi figyelembe.
Az idei tanévben a napközis programban való részvételt, valamint az ebéd költségét az Iskola Alapítvány biztosítja a Magyar Kormány támogatásával, így ez ingyenes minden elemis tanuló számára. A gimnáziumi osztályok napközi programjában szaktanárok irányítják a tanulási tevékenységet, a résztvevő tanulók szakmai segítséget kapnak, kiegészítő gyakorlatok, valamint egyéni és csoportos munka keretében végzik el a házi feladataikat.
Mind az elemi, mind a gimnáziumi csoportok programja délután 16 óráig tart.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator