XI. Bölcs diákok vetélkedő országos döntője

XI. Bölcs diákok vetélkedő országos döntője

A Bartók Béla Elméleti Líceum Zsákmányvadászok csapata számára eseménydúsan, intenzíven teltek a tavaszi vakáció napjai, ugyanis a XI. Bölcs diákok vetélkedő országos döntőjére készült a X TT. oszályos Antal Júlia, Cziprián-Kovács Kinga, Kuglis Albert és Szász Botond.

A vetélkedő szervezője a Communitas Alapítvány és a Kolozsvári Református Kollégium, partnere a Babeş–Bolyai Tudományegyetem. Az idei verseny az elmúlt tanév témáját folytatta Örökségünk a Föld címmel. A vetélkedő egy egész tanévet felölelő fordulókból állt, s az idei évben 38 iskola csapata mérte össze tudását az ország számos középiskolájából. Ez a vetélkedő nem egy tantárgy ismereteit ellenőrzi, hanem a cél az irodalom, a tudományok: földrajz, geológia, biológia és környezetvédelem közötti összefüggések meglátása, az ötleteik gyakorlatba ültetése.

A döntőre április 30-án került sor, a járványügyi helyzetre való tekintettel ezúttal az online térben. A döntőbe jutott tizenegy csapat számára egy bemutatkozó jelenettel indult a végső megmérettetés, majd egy előzetesen rögzített jelenetet kellett bemutatniuk Lev Tolsztoj Anna Karenina című regényéből. A döntőre egy kisfilmmel is készültek a diákok Hogyan telnek napjaink a járványhelyzetben? címmel. Ezután egy harminc kérdéssorból álló feladatlapot kellett kitölteniük a megadott szakirodalom alapján. Az idei országos fordulóra olyan aktuális témákból készültek, mint az immunrendszer és az oltások működése, melyek kiegészültek az Anna Karenina cselekményével, Szibéria földrajzával, Oroszország neves zenészeivel és sportolóival, valamint vallástörténeti kérdésekkel.

A csapat bebizonyította talpraesettségét, és szépen teljesített a versenyen. Nyereményük egy értékes könyvcsomag, és egy egyhetes táborban való részvétel joga Kalotaszentkirályon.

Cziprián-Kovács Kinga

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator