Tabăra catolică

Tabăra catolică

                                                       

 Luna Iulie ne-a oferit ocazia să călătorim la Rafnic, un sat deluros cu locuitori de naţionalitate croată, şi să petrecem 5 zile împreună.Aici s-a organizat aşadar, între 9-13 Iulie, tabăra catolică din acest an. În tabără au participat 49 de copii şi tineri.

În această săptămână am călătorit mult, am mâncat bine şi ne-am jucat foarte mult. Pe lângă toate acestea, ne-a mai rămas timp să ne ocupăm şi de noi, de sufletul nostru, de exercitarea iubirii creştine şi de consolidarea credinţei. În fiecare zi am ascultat cu mare atenţie povestea lui Nemo care a tot căutat perla albastră, care să-i umple golul din viaţa lui. Această poveste ne-a învăţat multe despre iubire, despre frumuseţea zâmbetului, despre adâncimea tăcerii şi despre puterea voinţei. Toate acestea l-au condus pe Nemo la perla albastră, reprezentând relaţia cu Dumnezeu. În continuare, împărţiţi în grupe mici am discutat şi ne-am exprimat parerile proprii.

Mulţumiri domnului preot Szilvágyi Zsolt pentru organizarea acestei tabere extraordinare şi pentru faptul că ne-a primit cu mare răbdare şi deschidere. Le mulţumim şi profesorilor Pataki Adél, Zsombori Orsolya şi Kiss Endre pentru cântecele vesele, jocurile interesante şi discuţiile frumoase. Zsombori Norbert ne-a arătat că ne putem exprima nu doar prin cuvinte ci şi prin cântec. Să n-o uităm nici pe doamna Harkay care a gătit pentru noi întreaga săptămână.

În concluzie, să le pară rău celor care nu au venit, iar cei care au venit să se bucure deoarece ne-am îmbogăţit cu multe experienţe sufleteşti frumoase.

 

                                                                                                                                          Szabó Judit Nóra, clasa a VI-a

Pe 9 Iulie, după un lung drum cu trenul şi autobuzul, cei 49 de elevi şi tineri au ajuns într-un final la Rafnic. După ce toţi s-au instalat, a avut loc prima discuţie în care toţi şi-au putut exprima aşteptările de la această tabără.

După aceea a început povestea lui Nemo, care ne-a însoţit pe tot parcursul săptămânii, citind în fiecare zi doar câte un fragment. Nemo, la fel ca noi, a fost un copil în căutarea rostului şi bucuriei vieţii. După mai multe încercări a ajuns la perla albastră care îl simbolizează pe Dumnezeu.

Ziua de Marţi a început cu continuarea poveştii, în care Nemo a cunoscut adâncimea tăcerii şi prietenia. In cele ce urmează, ne-am împărţit în grupe şi cu conducerea elevilor de clasa a VIII-a, am început discuţiile pe această temă. Am vorbit în special despre prietenii adevăraţi cu cei care împărţim totul, atât bucuriile cât şi necazurile. La început mulţi s-au deschis mai greu dar în cele din urmă ne-am obişniut unii cu alţii şi fiecare grupă a făcut un poster cu amprentele noastre pe care s-a trecut mottoul grupei.

Miercuri am mers în excursie. Toţi am fost încântaţi de drumeţie in ciuda căldurii mari. Nici discuţiile din grupe nu au lipsit deoarece drumul a fost lung şi am avut timp să vorbim despre puterea voinţei şi despre ispita răului. După ce ne-am atins ţelul, am făcut baie în pârâu, am mâncat şi am pornit înapoi. Seara după poveste, am împărtăşit discuţiile din grupe şi am găsit câteva exemple bune referitoare la puterea voinţei. Am încheiat seara cu cântece.

Joi am început ziua cu o slujbă în aer liber. L-am condus pe Nemo mai departe pe drumul lui când a înţeles importanţa iubirii. Şi discuţiile din grupe au avut ca temă această iubire. Seara fiecare grupă a pregătit un mic spectacol, un cantec, o poezie sau o piesă proprie. După masa au urmat jocurile, care sunt de neuitat deoarece au dovedit cât de importantă este munca în echipă, precum şi faptul că în aceste câteva zile am devenit o familie. Seara, lângă focul de tabără am prezentat micul nostru spectacol şi am rezumat experienţele taberei. Cei din clasa a V-a au avut parte de un joc de iniţiere foarte distractiv pentru toată lumea. Am încheiat ziua cu cântece.

Vineri am ţinut slujbă la biserica din Rafnic, după care toată lumea a făcut curăţenie şi am pornit către Reşiţa. Buna voie a continuat şi pe drum înspre Timişoara, toţi am povestit, ne-am jucat şi am dormit. Când am ajuns în gară, părinţii ne aşteptau deja şi am fost bucuroşi să-i vedem.

Mulţumim că această tabără s-a putut realiza şi că ne-am simţit atât de bine. La anul ne vedem tot aici, dar înainte în Septembrie la şcoală.

 

                                                                                                                       Franka Noémi şi Szabó Anita, cls a VIII-a

 

 

 

 

 

 

































Calendar evenimente

Calendar evenimente
Aprilie
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Căutare

Pentru o căutare cât mai precisă folosiţi diacritice!

Lucrări ale elevilor

Navigare pagină web

navigator