Népzenei tábor a javából!

Népzenei tábor a javából!

Még a járvány miatt javában az online tanítási időszakban voltunk, amikor Csüllög Edinával óvatosan tervezgetni kezdtünk egy nyári táborban való részvételt, ami igencsak ígéretesnek tünt, annál is inkább, mivel két éve nem volt lehetőség semmiféle táborozásra.

Nem kis öröm volt tehát, amikor július 11-kén délután az iskola előtt felsorakozott, útitáskákkal és citerákkal, hegedűkkel megpakolt személygépkocsik vezetői beírták a telefonok GPS-es alkalmazásába, hogy az úticél Magyarország, Lakitelek, Tőserdei Szikra Egyesület.

Nem csalódtunk. Gyönyörű környezetbe, megnyerő épületek közé érkeztünk, ahol a tábor szervezői Csík János, a Csík Zenekar vezetője, valamint felesége Ferencz Katalin fogadtak bennünket.

A színvonalas citera-, vonós-, furulya- és népdal oktatás mellett vonzó kiegészítő programok tették színessé a tábor időszakát.

Nem mindennapi lehetőség adatott meg számunkra azáltal, hogy megismerkedhettünk és elbeszélgethettünk olyan nagyszerű emberekkel, mint, a már említett Csík János, a mesemondó, énekes előadó Berecz András, a hatalmas népi hangszerek gyűjteményét magáéak tudó Birinyi József, akinek bemutatója életreszóló élménynek számít, vagy a „Muzsikál az erdő” programsorozatot megálmodó Szabó Lajos erdőmérnök.

A tábort záró gálaműsor gyergyói adatközlők, táncosok és zenészek produkcióikkal egészült ki, melynek helyszíne a nézőkkel megtelt helyi művelődési ház volt. A fináléra szép számban érkeztek a gyerekeiket „összeszedő” temesvári szülők és nagyszülők is.

A Bokrétsokat is oktató Csüllög Edina és Vadas László munkájának köszönhetően hatalmas szakmai előrelépést jelentett ez az egy hetes tábor. Köszönet érte! És köszönet Varga Leventének, aki „táborapó” szerepében elkísérte a csoportot, nélkülözhetetlen segítséget nyújtva.

A Bokrétás táncosok apraja és nagyja augusztus 9. és 13. között tánctáborban találkozik újra, ahol izgalmas programok várják majd őket.

További szép nyarat kívánok mindenkinek!

Tanító bácsi

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator