Román kommunikációs tábor

Román kommunikációs tábor

Július utolsó hetében szerveztük meg az elemi osztályosok román nyelvű kommunikációs bejárótáborát. A vakációs hangulat ellenére, a gyerekek komolyan vették a feladatokat és szorgalmasan álltak hozzá a tevékenységekhez. Minden délelőtt Niculescu Andra román nyelv és irodalom tanárnő irányításával feladatokat oldottak és nyelvfejlesztő játékokat játszottak egyénileg és csoportosan, majd délután Băruța Kriszta iskolapszichológussal elmélyítették a reggel tanultakat énekek, csoportos játékok és nyílt beszélgetések által. Célunk az volt, hogy a gyerekek bátrabban merjék használni a román nyelvet, tanuljanak új szavakat és kifejezéseket, valamint próbálják kifejezni gondolataikat románul is.
A tanulás mellett maradt idő a szórakozásra és a sportra is. Voltunk falat mászni a OneMove mászófal terembe, fociztunk az iskolaudvaron, meglátogattuk a Kommunista Fogyasztó Múzeumot és akadálypályát építettünk az óvoda sporttermében.
Vegyes és dinamikus volt a csapat, de hamar összeszoktak a résztvevők. A kisebbek is és a nagyobbak is megtalálták a helyüket, a saját korosztályuknak megfelelő tevékenységet, de a közös játékok és éneklések is sikeresnek bizonyultak.
Szervező tanárok: Niculescu Andra és Băruța Kriszta
 
A bejárótábor résztámogatója: A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
 

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator