Városi Biodiverzitás Detektívei című projekt

Városi Biodiverzitás Detektívei című projekt

A Városi Biodiverzitás Detektívei című projektet mutattuk be a héten iskolánk két hatodik osztályának a Romanian Science Festival képviselője segítségével. Egy jó hangulatú, interaktív beszélgetést folytattunk a biodiverzitás megőrzésének fontosságáról, a városunk rémisztő légszennyezettségi adatairól, a jövő kihívásairól és a diákok és felnőttek közös felelősségvállalásáról egy élhető jövő érdekében.
Motiváltuk a diákokat, hogy fényképezzék minél többet a körülöttünk levő élővilágot: növényeket, gombákat, rovarokat, madarakat vagy más élőlénycsoportokat. A diákok Temesváron végzett megfigyeléseiket november végéig rögzíthetik a Seek by iNaturalist nevű mobilos applikáción keresztül. A legtöbb megfigyelést végző, illetve fotót beküldő diákok értékes nyereményekben részesülnek.
A projekt felelőse értékelte az iskolánk hozzáállását a környezeti neveléshez, a számos megvalósítást ezen a téren: az iskolakert létesítését, fűszernövények, gyümölcsfák ültetését az iskolaudvaron, a komposztáló és a téli madáretetéssel kapcsolatos programok megvalósítását.
A találkozó végén iskolánk egy új madáretetővel és madáreleséggel gazdagodott, amit a tél folyamán fogunk használatba helyezni.
Programfelelős: Tóth Kinga






Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator