VIII. KultúrPéntek

VIII. KultúrPéntek

December 3-én szerveztük az idei KultúrPéntek program második fordulóját, amelyen a Bartók Béla Elméleti Líceum V. osztályos diákjai mellett az óteleki és a lugosi iskolák magyar tagozatán tanuló diákok vettek részt. A járványügyi előírásokat betartva, az 50 temesvári és közel 20 óteleki és lugosi diák pénteken hibrid rendszerben csatlakozott az eseményhez a Zoom felület segítségével. Habár a technika kicsit megnehezítette a kapcsolatteremtést, a jó hangulat és a versenyszellem átlépte a képernyők határait.
Az idei Kultúr-Péntek fő témája a zene, e műfaj több vetületét is megismerhették a diákokkal: volt éneklés, tánc, hangszerismeret, a temesvári Sleepin’ Insomnia együttes mini-koncertje, Bartók Béla munkásságának bemutatása, hangszerépítés makaróniból vagy ritmikus mozgásos játékok.
Ajándék volt számunkra a diákok mosolya és jókedve, öröm volt az, hogy felvehettük a kapcsolatot az Óteleken és Lugoson tanuló magyar diákokkal és reméljük, hogy a következő évben ismét meghívhatjuk őket fizikailag is a mi KultúrPéntek programunkra Temesvárra.
A program lebonyolításában az önkénteses diákcsapat segített: Tamás Krisztina , Szász Botond, Papp Róbert, Munteanu Andrea, Benke Andrea, Forray Zsolt, Barabás Adél, Szömördi Mercédesz, Elekes Ingrid, Radó Krisztián, Mayer Yvette és Kuglis Albert. Segítő tanárok: Fodor Enikő, Szilágyi Boróka, Pál Renáta és Kolozsi Szidónia. Külön köszönjük Virginás Tar Emesének az érdekes előadást, a zenekar tagjainai (Andrásy Tamás, König Dávid, Kuglis Albert és Makkai Gergő) a mini-koncertet Păduraru Szilviának a zsűrizésben nyújtott segítséget.
A KultúrProgram szervezője az Integratio Alapítvány, parnerek a csatlakozó iskolák.
Programfelelős: Băruță Krisztina
Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.










Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator