VI. Regionális Honismereti – Helytörténeti Tanári Műhely

VI. Regionális Honismereti – Helytörténeti Tanári Műhely

A VI. Regionális Honismereti – Helytörténeti Tanári Műhelyt eredetileg 2020-ban szerette volna megszervezni a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület a Dugonics András Piarista Gimnáziummal partnerségben. Akkor a járványhelyzet miatt meghiúsult a találkozó, de az idén végre sor kerülhetett rá. Március 4-én, pénteken közel húsz előadó gyűlt össze az eszmecserére.

Fodor Enikő tanárnő bemutatta az Integratio Alapítvány és a Bartók Béla Elméleti Líceum tehetséggondozó programját: Az én Temesvárom - Z generációs kreatív média műhely.

Gecse-Madaras Júlia, az Integratio Alapítvány munkatársa Sokarcú helytörténet a Temesváros portálon címmel arról beszélt, hogy iskolai órákon vagy iskolán kívüli tevékenységeken milyen sokféleképpen használhatóak fel a portálon található helytörténeti anyagok.

Balázs István tanár úr legújabb, Temesvár régen és ma című könyvét mutatta be.

A Csongrád-Csanád megyei oktatási intézmények képviselői mellett volt, aki a moldvai csángóktól jelentkezett be, de volt, aki a videóinterjú alapú történelemtanításról vagy az online szabadulószobákról tartott előadást.

Fábri Géza koboztanár Tinódi és Balassi énekeivel fűszerezte meg az előadásokat.

A találkozó egy könyvbemutatóval zárult: Bodó Barna Jelenségek szélzúgásban című tanulmánykötetéről beszélgettek a jelenlevők.

Eseménynaptár

Eseménynaptár
November
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator