Gastro-cool-tura la Zolt

Gastro-cool-tura la Zolt

Luna octombrie Centrul de formare Zolt a devenit din nou locul cu cea mai mare atracție pentru vizitatorii vechi al locului dar și pentru vizitatori noi, care au văzut pentru prima dată acest loc de tabără atât de îndrăgit de persoanele care au amintiri plăcute încă din copilărie, unde s-au organizat tabere pentru toate vârstele. Chiar dacă noul loc este cunoscut ca și Centru de formare, din acest an cu reamenajarea finalizată al clădirii, ne-am dorit să devină și un loc de relaxare, de petrecere a timpului liber, cu programe de gastronomie, de ateliere inspirate din folclor și drumeții prin zonă.

 

Chiar dacă din cauza pandemiei și al restricțiilor din cauza aceasta nu am reușit să realizăm toate programele și nici la nivelul dorit, am reușit să promovăm evenimentul extins pe mai multe grupe și zile, în special programe care au putut fi realizate în aer liber, cu distanțare socială.

 

Grupurile care au vizitat zona în această lună au avut parte de toate acestea: drumeție pe dealurilor din zonă, căutarea zonelor cu brândușe de toamnă, vizitarea bisericii de lemn din Zolt, vizitarea văii pârâului Zoldiana, vizitarea bucătăriei Cuina bănățeană din Zolt. La program au participat în jur de 60 de persoane (grupuri de 12- 15 persoane) participante la ateliere și vizite. Participanții au fost în special din Timișoara și câțiva invitați din Szeged.

 

Ne propunem continuarea proiectului cu toate elementele, dorind să devină o tradiție și să contribuie la promovarea patrimoniului local: program cultural și gastronomic. Totodată ne dorim implicarea mai multor meșteșugari din zonă și promovarea unor producători locali: apicultori, producători de produse alimentare. Totodată se vor invita grupuri culturale din DKMT, care la această primă ediție nu au putut participa din cauza pandemiei.

 

Evenimentele au fost realizate cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

 

 


Calendar evenimente

Calendar evenimente
Mai
L M M J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Căutare

Pentru o căutare cât mai precisă folosiţi diacritice!

Lucrări ale elevilor

Navigare pagină web

navigator