Úton a DzséKá

Úton a DzséKá

 

 

Tavaly (2012. június közepén) elkészült a Bartók Diákszínpad első produkciója, a Dés László-Geszti Péter és Békés Pál által írt musical, A dzsungel könyve. Tasnádi-Sáhy Péter dramaturgi, illetve Molnos András Csaba színművész rendezői munkája elérte azt a hatást, hogy a kis csapat magáénak tekinthesse, átérezhesse és élethűen játszhassa a darabot. A temesvári nézők tetszését annyira elnyerő produkció szerintünk készen áll arra, hogy más városokban is bemutatásra kerüljön. “Szükség van arra –mondja egyik nézőnk-, hogy lássák, itt a Bánság szélén is működik valami, amit a diákok szeretettel, s magas szinten űznek. Erről pedig tudjanak mások is!” Kisebb-nagyobb szervezkedések után így indult a Bartók Diákszínpad első turnéjára. A két állomás: Arad és Kolozsvár.

 

A nemzet színpadán címmel rendezte meg Aradon  az Erdélyi Hagyományokért Egyesület a régió diákszínjátszó csoportjainak találkozóját. Ezúton is köszönetet mond a meghívásért a temesvári csapat. 2013. április 20-án délelőtt alakult dzsungellé az aradi minorita ház színpada. Bár a játékteret ez alkalommal napfény árasztotta el, a megszokott művészi megvilágítás helyett, a darab így is elérte a kívánt hatást, ugyanis a nézők megismerhették az állatok és emberek egymáshoz való viszonyulását. “A hosszas vastapssal jutalmazott előadás egyöntetű vélemény szerint súrolta a profi szintet: a szöveg-, ének- és tánctudás, az ötletes kosztümhasználat méltán érdemelte ki az egyöntetű elismerést.”- írja a Nyugati Jelen. A rendezvény maga két napos volt, a szűk idő miatt nem volt alkalmunk megnézni a több helyről érkezett diákokat, mivel várt még ránk egy megpróbáltatás jópár kilométerrel odébb.

 

Hosszú út. Meleg. Fárasztó. Érkezés. Pakolás. Izgulás. Körülbelül ezekkel a szavakkal írható le a Kolozsvár felé tartó utunk. A János Zsigmond Unitárius Kollégium díszterme percek alatt befogadta a dzsungel lakóit, így igen közelivé vált a történet. A levegőben is érezhető volt a feszültség, főleg a lábon álló nézőink számára. A lelkes közönség vastapssal, szűnni nem akaró ujjongással fogadta a vendégelőadást. Hálás köszönetet mondunk  a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium vezetőségének, közösségének  a  vendéglátásért és baráti segítségért!

 

Nézőinknek köszönjük, hogy velünk tartottak!

 

Bartók Diákszínpad


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator