Az Eszterlánc csoport fellépése a Szívek Fesztiválján

Az Eszterlánc csoport fellépése a Szívek Fesztiválján

Forrás: http://www.nyugatijelen.com/jelenido/bansagi magyar hagyomanyorzok a xxiv szivekfesztivaljan.php

 

A bánsági magyar néptáncmozgalom kezdeteitől fogva, több mint tíz esztendeje a magyar hagyományőrző csoportok visszatérő vendégei a Szívek Fesztiválja nemzetközi folklórgálának.

Szombat este a temesvári Eszterlánc és Bóbita, valamint a végvári Csűrdöngőlő és Szederinda csoportok léptek közönség elé a Rózsapark szabadtéri színpadán, learatva a megérdemelt vastapsot.

A Gombos András vezette szegedi oktatók irányításával felkészített bánsági magyar hagyományőrző csoportok az idén elsajátított koreográfiákkal léptek közönség elé. A magyar néptáncbemutatót a temesvári Eszterlánc kalotaszegi tánca nyitotta meg. A szintén temesvári Bóbita csoport apró táncosai dél-alföldi táncokkal és népszokásokkal lepték meg a közönséget. A bánsági magyar hagyományőrző csoportok műsorát a végvári Csűrdöngölő és Szederinda csoportok közös Küküllő menti tánca zárta. A fergeteges műsor végén a mintegy 70 magyar táncos főhajtással köszönte meg a vastapsot! A fesztivál többezres közönsége az utolsó estén a magyarok mellett görög, indonéz, török, szerb, szlovák, bolgár, mexikói és hazai néptánccsoportok fellépésének tapsolhatott.

Tamási Emese, az Eszterlánc néptánccsoport vezetője a Nyugati Jelennek elmondta: a temesvári hagyományőrzők számára még nem kezdődött el a vakáció, vasárnap délután indulnak Telegdre, ahol hétfőn kezdődik a néptánctábor, ahol keménytelki táncokat tanulnak a fiatalok. Augusztusban is zsúfolt programja lesz az Eszterlánc csoportnak, az intenzív felkészülés mellett részt vesznek a Szegedi Ifjúsági Napokon.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator